digital.bgСтратегията на Microsoft e фокусирана изцяло в популяризирането на Windows 10 сред

...
digital.bgСтратегията на Microsoft e фокусирана изцяло в популяризирането на Windows 10 сред
Коментари Харесай

Нова заплаха излага на риск компютрите с по-старите версии на Windows

digital.bg

Стратегията на Microsoft e фокусирана напълно в популяризирането на Windows 10 измежду елементарните и корпоративните консуматори. Агресивният бизнес модел на компанията предвижда всички хора, които в този момент употребяват по-старите версии на операционната система последователно да преминат към новата платформа. Именно това е причината Microsoft да спрат поддръжката на Windows 7 на 14 януари 2020г., като се надяват множеството консуматори да актуализират към Windows 10 доста по-рано от приключването на този период. 

Прекратяването на ъпдейтите ще откаже много консуматори, защото ще са изправени пред съществени закани свързани със сигурността. Добър образец в това отношение е накърнимост с името " BlueKeep ", която заплашва компютрите с по-стари версии на Windows, осведоми DigitalTrends. Въпросният проблем е прочут с името " CVE-2019-0708 " и е обвързван с Remote Desktop Services услугите за далечен достъп на компанията. Устройствата със зловредния програмен продукт, обаче могат да инфектират и други машини.

Това е неприятно, защото за малко време могат да заразят още по-голям брой устройства. Официалните данни разкриват, че зловредния програмен продукт " Blue Keep " излага на риск конфигурациите с Windows 7, Windows Server 2008 R2 и Windows Server 2008. Ако имате устройства с Windows 8 и Windows 10 сте защитени от тази опасност. Все отново Microsoft настояват, че популяризират ъпдейт от средата на май, само че засега има прекалено много консуматори, които не са го конфигурирали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР